ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΚΑΙ ΤΗ Β.ΗΠΕΙΡΟ!

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ… ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ!…ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ….

Βαγγέλης Παπαχρήστος: Οι Βορειοηπειρώτες ζουν καθημερινά με το φόβο

Βαγγέλης Παπαχρήστος: Οι Βορειοηπειρώτες ζουν καθημερινά με το φόβο

Το «Κανάλι 1» ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον όπου γης Ελληνισμό. Τους Έλληνες που ζουν ή κατάγονται από ελληνικές εστίες που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας. Σήμερα κάνουμε την αρχή με μία ελληνική κοινότητα που έχει άμεση εδαφική συνέχεια με το ελληνικό κράτος, την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, κατά το πολιτικώς ορθόν των τελευταίων χρόνων, ή καλύτερα με τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Για τα ζητήματα των ομογενών της περιοχής αυτής, απ’ όπου κατάγονταν οι περισσότεροι Εθνικοί Ευεργέτες (Ζάππας, Ζωγράφος, Αρσάκης, Σίνας κ.α.) και γράφτηκαν χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας, μίλησε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου του Πειραιά ο συνταξιούχος δάσκαλος της ελληνικής γλώσσας από τους Άγιους Σαράντα Βαγγέλης Παπαχρήστος. Ο κ. Παπαχρήστος, δημοσιογράφος και συγγραφέας πλέον, ήταν ιδρυτικό και ηγετικό μέλος της ελληνικής οργάνωσης «Ομόνοια», ενώ υπήρξε ένα από τα πέντε στελέχη της που φυλακίστηκαν το 1994 από το καθεστώς Μπερίσα εξαιτίας της πατριωτικής του δράσης για την δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.

Διαβάστε περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ…Η ΝΤΟΡΕΤΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΡΑΦΦΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΛΆ!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ  … ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ! ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΕΤΑΣ ΠΕΠΠΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ … ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ! 

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΝΤΟΡΕΤΑΣ ΠΕΠΠΑ  
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του ΙΣΤ΄ και μετά, παρατηρούνται, ολοένα και συχνότερα, κάποιες παράξενες κινήσεις στο παγκόσμιο θρησκευτικό στερέωμα, μια αλληλουχία γεγονότων, φαινομενικά ασύνδετων και άσχετων μεταξύ τους, που αποτελούν, όμως, προϊόντα κεκαλυμμένου και εντέχνως κατευθυνόμενου συντονισμού για τον κάθε προσεκτικό παρατηρητή.
Από τη μία, είναι ολοφάνερη –και έκδηλη, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης ήδη από τη δεκαετία του ’90- η σύγκλιση των διαφορετικών χριστιανικών εκκλησιών, ενώ έχει παράλληλα ξεκινήσει –πιο πρόσφατα, όμως- η σύγκλιση και όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών μεταξύ τους (Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού και Μουσουλμανισμού, με όλα τα παρακλάδια και τις κατευθύνσεις τους), ενώ από τα «διαθρησκειακά» τεκταινόμενα δεν αποκλείονται (εντελώς) ούτε και οι «άλλοι» (Ινδουιστές, Ινδιάνοι κ.λ.π.), αρκεί να είναι «συγκαταβατικοί» απέναντι στα γενικά και… «ορθά» δόγματα της (Νέας;) Εποχής.

Διαβάστε περισσότερα »

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , η πιο ντροπιαστική, κτηνώδης πολιτικη περίπτωση… Αφού έθαψε την ελληνορωσική φιλία, τώρα θαύει και το όνομα της Μακεδονίας!  

ΠΑΕΙ και το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»- Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΟΜΙΛIΑ Βενιζέλου στον ΟΗΕ που αποσιωπήθηκε από τους κολαούζους της ενημέρωσης! 


Η Ελλάδα ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της Μέρκελ
Ο Ευαγ. Βενιζέλος στον ΟΗΕ: Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολες επιλογές
Πρότεινε σύνθετο προσδιορισμό για τα Σκόπια από το βήμα του ΟΗΕ
Δεν έχουν ανακοινώσει τίποτε στον ελληνικό λαό για τις συμφωνίες που κάνουν, αλλά ούτε και γι αυτές που πρόκειται να κάνουν (στα ελληνοτουρκικά που αφορούν από τη Θράκη έως το Καστελλόριζο)
Πάει και το όνομα της Μακεδονίας (μας), μετά την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια τοποθέτηση που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Ολομέλειας της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών! Η βόμβα για τα εθνικά μας θέματα έπεσε την Παρασκευή το βράδυ, αλλά αποσιωπήθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων μέσων ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα »

Advertisements