ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ( …αλλά φαίνεται πως δεν ήρθε ακόμη..)

a>ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ- Παραμύθια! Θεωρούσε τότε το 2010, ότι όπου νάναι τελειώνει από τη ζωή αυτή. Τρίχες.. Εξακολουθεί να κάνει τομές και εισβολές στην επικαιρότητα και να ταρακουνάει. Το κίνημα της Πατάτας, ήταν δικό του φτιάξιμο, ..στο θέμα του γνωστού  Σώρα με τα 600 εκ. που τάχα έδωσε στην Ελλάδα έκανε ουσιώδεις αποκαλύψεις, και το στόρυ αυτό να το συνεχίζουν άλλοι… ένα σωρό άλλα τρέχοντα, όπως το πιο τελευταίο… για το λάθος που αναγνώρισαν οι δανειστές με τα μνημόνιά τους,χτυπώντας καμπάνες, όταν όλοι οι άλλοι (κόμματα και τύπος) πήγαιναν να πνίξουν το θέμα… Ανάγκασε πρώτον τον Τσίπρα να πάρει θέση…και να κινητοποιήσει τον Τύπο,  αλλά το σπουδαίο αυτό θέμα-κι όπλο στα χέρια της κυβέρνησης , δεν πρόκειται να τσουλήσει, εξ αιτίας της δουλικής τακτικής των κυβερνώντων…

Άρα συνεπώς ο Βραχιολίδης …δεν έγραψε ακόμη το τελευταίο του ρεπορτάζ… 

Είναι δε χαρακτηριστική η παρατήρηση του Κώστα Παπαπαναγιώτου , μεγάλου ρεπορτερ και σε κάποια στιγμή στιγμή συνεργάτη του Βραχιολίδη , που είπε το εξής καταλυτικό;

–Ρε Απόστολε, ξέρεις…μου δίνεις την εντύπωση ανθρώπου που φεύγει..Ότι δεν θα είσαι αύριο εδώ στο γραφείο…

–Ρε Κώστα … Μ΄αρέσει αυτό που λες… Με συναρπάζει! βεβαίως και φεύγω… Γιατί απλά ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ …ΦΕΥΓΑΤΟΙ… απλά εσύ νομίζεις ότι έχουμε στη ζωή μόνιμο συμβόλαιο… Εγώ απλά δεν έχω και ξέρω πως φεύγω …σήμερα-αύριο!

Μια ιδιοτροπία του Βραχιολίδη είναι ότι περιμένει …ανά πάσα στιγμή …να πεθάνει. Δηλαδή είναι έτοιμος να πεθάνει. Πρόκειται για φιλοσοφική κυρίως στάση. Φυσικά ποτέ δεν σκιάχτηκε τον θάνατο, τον οποίο θεωρεί  το μόνο σταθερό στοιχείο της ζωής. Φαίνεται εξάλλου κι από αυτό το δήθεν «τελευταίο του ρεπορτάζ’- έτσι το βάφτισε ο ίδιος-όπου ρωτάει τους γιατρούς :

–Αφού δέκα μέρες ψάχνετε να βρείτε τα αίτια του ικτερου και δεν τα βρήκατε… σας ερωτώ ;Με τις εκτιμήσεις σας έως στιγμής, προβλέπετε ότι θα ζήσω ακόμη για ένα τρίμηνο;

–Ου…ού…

–Τότε ωραία ..δώστε τώρα εξιτήριο…

–Μα…μα … θα πρέπει να υπογράψετε ότι φεύγετε από το νοσοκομείο οικεία βουλήσει!

–Και με τα πόδια υπογράφω…

Μικρό δείγμα της αφοβίας του ενώπιον του θανάτου!

΄Αλλωστε είναι χαρακτηριστικό το όμορφο διήγημα του:  «ΘΑΝΑΤΟΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ’ ..(μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα αυτή και να χαρείτε τη δροσιά του και τη φιλοσοφία του Βραχιολίδη για τον θάνατο!)

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ο αναγνώστης  ότι ο δημοσιογράφος μέχρι τα στερνά του, δεν εγκαταλείπει την πένα του. Πεθαίνει με την πένα στο χέρι! Είναι ίδιον του επαγγέλματος του… Από το 2010 έως σήμερα ο Βραχιολίδης έχει κάνει πολλές εκατοντάδες…τελευταία ρεπορτάζ.. Πολλά εκ των οποίων, όπως πάντα, ταρακουνάνε καταστάσεις του δημοσίου βίου…  Κι αυτή τη στιγμή σήμερα 8.11.2013, έχει στο δισάκι του, όπως ξέρουμε  μερικές ακόμη βομβίτσες …δημοσιογραφικές , που όπως προβλέπει ότι θα ανακατέψουν πολλούς.  ΣΥΝΕΠΩΣ ακόμη ο Γέρος δεν έχει υπογράψει το τελευταίο του ρεπορτάζ… Θα το μάθουμε…

Ο ίδιος συνηθίζει να λέει: Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ! ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ… Απλά οι άνθρωποι δεν το ξέρουν κι απλά εγώ είμαι περιορισμένος , αδύναμος να βγάλω την όλη ανθρώπινη μαγεία με τα καλά και τα σκιερά της! 

ΖΗΤΑΕΙ ..ΝΑ ΦΥΓΕΙ! 

Αυτό που θα διαβάσετε πιο κάτω ως δήθεν τελευταίο ρεπορτάζ του… δείχνει και το «μεγαλείο» του! Ακόμη και στο νοσοκομείο, αυτός …έκανε ρεπορτάζ με νεανικό ενθουσιασμό…  
Στις 10.12.2010 ο Απ.Βραχ εισήχθη στο Νοσοκομείο με ίκτερο… » Πάει είπε, αυτό που έπρεπε να το πάθω βρέφος τό έπαθα στα στερνά μου». ..έλεγε… Έμεινε μέσα 11 μέρες για εξετάσεις, αλλά δεν του βρήκαν τίποτε, δεν βρήκαν δηλαδή την αιτία του ίκτερου. Περδίκι ο οργανισμός του σε όλα… Αυτός το ήξερε και τους έλεγε: «Είμαι γερό σκαρί.. Ούτε σινάχι έχω πάθει έως σήμερα…» Χώρια βέβαια που σούφρωσε και τον απόρρητο ιατρικό φάκελλο -κάπου σαράντα σελίδες που φωτογράφησε καλού-κακού. Πάντα είχε μαζί του φωτογραφική μηχανή, μαγνητόφωνα κι όλα τα δαιμόνια της τεχνολογίας.
Οπότε την 11ην κατά τα γραφάς λέει στους μαζωμένους γιατρούς πάνω από το κεφάλι του:
–Μια ερώτηση θέλω να σας υποβάλλω κύριοι:
–Εγώ γνωρίζω πως έχω άριστα στην υγεία μου…Έστω κι αν δεν μου δώσατε ούτε ένα φρμακάκι… Κοπανάω μύγες, δεν βλέπετε; Εσείς το ψάχνετε ακόμη. Το τιμώ. Πείτε μου τι κινδύνους διατρέχει η υγεία μου, με τα σημερινά στοιχεία που έχετε;
–Κανέναν κίνδυνο δεν διατρέχετε
–Ωραία! Τότε δώστε μου εξιτήριο!
–Ευχαρίστως, αλλά πρέπει να υπογράψετε ένα χαρτί ότι εξέρχεστε «οικεία βουλήσει»
–Και με τα δυό μου χέρια Κύριοι!
΄Ετσι έφυγε… ΄Ομως, δεν μπορούσε να ξεφύγει από το πάθος του για τη δημοσιογραφία.΄Ολες αυτές τις μέρες της παραμονής του στο Νοσοκομείο αυτός έκανε ρεπορτάζ.. σαν να ήταν νιόβγαλτος ρεπόρτερ, αν και σε ηλικία 73 ετών..Με την οξυτάτη παρατηριτικότητά του, με τη γνωστή σβελτάδα του και το αστείρευτο χιούμορ του, σκάλιζε τα πάντα…
Δεν είναι σπουδαίο το ρεπορτάζ, αν και έχει πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, είναι όμως ένα ακόμη δείγμα γραφής του για το πως «βγαίνει» το ρεπορτάζ.
–Μοιάζει για το τελευταίο μου ρεπορτάζ της ζωής μου, αλλά δεν μ΄εμπιστεύομαι.. Είμαι αχαλίνωτος… εγώ κουβεντιάζω και κάνω ρεπορτάζ… Αλλά πάντως όταν αποδημήσω, σίγουρα στοχεύω να πάρω συνέντευξη με τον Θεό, αν τον βρω… Για να μου γλυτώσει το αποκλείω.. Αρκεί να υπάρχει!
΄Εχει τα απρόβλεπτά του ο Απ.Βραχ… τα κολπάκια του, δημιουργεί κλίμα από το τίποτε… Κι έχοντας πάνω από το κεφάλι του την καθηγήτρια κ. Διαμάντη με όλη τη γνωστή κουστωδία της όλόγυρα…μια και δυό ο ασθενής Βραχιολίδης αιφνιδιάζει…
–Κυρία Διαμάντη, εμείς είμαστε συγγενείς!
–Γνωριζόμαστε; έκανε ξαφνιασμένη η καθηγήτρια… εξετάζοντας τη μούρη του προσεκτικά.
–Μα σας είπα είμαστε…. συγγνείς! Εσείς είστε Διαμάντι κι εγώ βραχιόλι… Κοσμήματα δηλαδή αμφότεροι!
Καταλαβαίνει κανείς τι έγινε… Όλα τα βαρύδια της ιατρικής σοβαροφάνειας εκτινάχτηκαν!΄Ετσι, πιάνεται από το τίποτε και τα φέρνει όλα τούμπα… Κι έπειτα κάποιοι συνάδελφοί του, απορρούσαν πως τα καταφέρει και βγάζει επιτυχίες…

ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ-ΑΧΤΥΠΗΤΟ-

ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!.. 

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ…

ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ..ΔΙΚΌ ΤΟΥ!

Πήγε στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ , χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν δικό του. Κουβάλησε μαζί του τα αναγκαία τσιμπράγκα .. Επικοινώνησε με τη γυναίκα του και της είπε ότι είναι με …δημοσιογραφική αποστολή στα Γιάννενα που αγαπούσαν και οι δυό τους.

–Να, καλή μου, τώρα χιονίζει έξω… είναι χάρμα. 

–Πότε θα επιστρέψεις;

–Δεν ξέρω …ανάλογα με τη δουλειά, αλλά σε δέκα μέρες θα είμαι δίπλας σας!

Τον άκουγαν οι συνασθενείς στη ΣΩΤΗΡΙΑ, -θάλαμος 6 ατόμων-..αν και λόγω Ταμείου ως δημοσιογράφος έπρεπε να είναι σε δωμάτιο, δύο το πολύ ασθενών… Δεν βαριέσαι όμως…Και οι γιατροί απορούσαν που δεν είχε όλο το δεκαήμερον, ούτε έναν επισκέπτη.. Οπότε τους είπε καθέτα:

Κοιτάξτε Κύριοι, μη απορρείτε! Το πράγμα είναι απλό: Δεν γουστάρω να ενοχλήσω κανέναν δικό μου. Δεν θέλω εδώ να κουβαλιούνται και να με πρήζουν με …το ανάλατο ενδιαφέρον τους και να γίνεται βαβούρα! Το Καταλαβαίνετε;

Δεν το καταλάβαιναν! Τέτοιο θεριό ήταν και συνεχίζει να είναι ο Απ.Βραχ. 
Διαβάστε το τελευταίο ρεπορτάζ του.. (πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Τύπου.

Γ! ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “ΣΩΤΗΡΙΑ” : Μια αξιοζήλευτη επιστημονική μονάδα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ

Μια ξαφνική τυχαία επίσκεψη στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” και συγκεκριμένα στη Γ.Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική, μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας. Πάθαμε κυριολεκτικά ψυχολογικό “τραλαλά”..
΄Αλλος κόσμος εδώ, όχι αυτά πού ξέρουμε από την πείρα μας από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, που μας προκαλούν γκρίνιες και ανεβάζουν την αδρεναλίνη μας.. Εδώ στην Γ!Π.Π γίνεται ολική “ανακατασκευή”. Τίποτε δεν αφήνεται στην τύχη.. Τα πάντα εξετάζονται εξωνυχιστικά, όλες οι πλευρές και οι υποψίες των γιατρών πρέπει να φωτιστούν… Τίποτε δεν πρέπει να μείνει αδιευκρίνιστο.
Θυμίζει η κλινική αυτή κάτι πολυδάπανα ιδρύματα της Ελβετίας, όπου όλα γίνονται φύλλο και φτερό ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης εικόνα της πάθησης ή των παθήσεων που έχει ο ασθενής…
Βεβαίως η τακτική αυτή είναι χρονοβόρα, αλλά ασφαλής. ΄Ενας ασθενής επί 10 ημέρες εξετάζονταν επισταμένως , αλλά δεν είχε ακόμη διευκρινισθεί το αίτιο της πάθησης του συκωτιού του… που οι γιατροί της Γ.Π.Π. το κυνηγούσαν με πείσμα, αλλά οι αιματολογικές εξετάσεις αρνιόντουσαν ακόμη να αποκαλύψουν το μυστικό τους…
Ξέροντας τις θετικές εξετάσεις ρώτησε τους γιατρούς…
–Κύριοι τιμώ την προσπάθειά και το ερευνητικό έργο σας, αλλά πείτε μου παρακαλώ με τα υπάρχοντα δεδομένα που έχετε στη διάθεσή σας , από τι συγκεκριμένο απειλείται η ζωή μου
–Από τίποτε, είπαν οι γιατροί….
–Ε, τότε δώστε μου εξιτήριο…
–Ευχαρίστως … Μόνο που πρέπει να κάνετε μερικές ακόμη εξετάσεις …
–Καμία αντίρρηση..

..Τεράστια η έκταση του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ.. Αναρίθμητα τα παλαιά κτίρια από εποχής 1930 που σαπίζουν αναξιοποίητα…

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ Γ.Π.Π.
Δεν είναι ένα, αλλά πολλά! Ας δούμε όμως μερικά.
1) Το έμψυχο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Λες και βγήκαν όλοι από την ίδια μήτρα, από το ίδιο καλούπι. Άνθρωποι ζεστοί, όλοι χαμογελαστοί, παρά το ότι εργάζοναι σκληρά, διότι ως γνωστόν η δουλειά στο Νοσοκομείο είναι σκληρή κι άτεγκτη. Το χαμόγελο είναι το σήμα κατατεθέν. Ούτε μια κατσούφική φάτσα. Η εγκαρδιότητα και το ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη, προς τον πάσχονται στην ημερησία διάταξη.
2)Απόλυτη ιατρική παρακολούθηση. ΄Ισαμε και με 4 φορές τη μέρα οι γιατροί βρίσκονται στους θαλάμους των ασθενών .. ΄Αλλες τόσες και περισσότερες οι αδελφές, νοσηλεύτριες, όλες ομορφούλες, φιλότιμες κι αποτελεσματικές.. Νιώθουν τη σοβαρότητα της αποστολής τους.
3) Ταχύτης κι αμεσότητα σε έκτακτες περιπτώσεις. Αποθαύμασα τη τιτάνια προσπάθεια ενός γιατρού και μιας γιατρίνας (κάτω με τα μαύρα μαλλιά)-δεν ζήτησα τα ονόματά τους- για την επαναφορά στη ζωή ενός 88/ετούς .. Με το που φώναξε η κόρη του ασθενούς …Γιατρέεεεε ..Ο γιατρός ήταν στο δευτερόλπετο ..παρών και σε λίγα άλλα δευτερόλεπτα μια ομάδα από αδελφές που εγκατέστησαν αμέσως όλο τον μηχανικό εξοπλισμό οθόνες,μόνιτορ, καρδιογραφικά μηχανήματα… ΄Ολοι σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή πάσχιζαν μεθοδικά για την επανένταξη του τελικά αποδημήσαντος.
Συνεχάρην την γιγάντια προσπάθειά τους …αλλά είπαν σεμνά:
–Θα ήταν καλύτερα να τα καταφέραμε…
4) ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ κάθε περίπτωσης. Ως Πανεπιστημιακή κλινική, είναι φυσικό να περιλαμβάνει στις τάξεις της και πολλούς φοιτητές τελειόφοιτους της ιατρικής και ειδικευόμενους γιατρούς. ΄Ολος αυτός ο ονειροπόλος για την υγεία μας κόσμος δεν είναι μόνον παρών στις επισκέψεις στους θαλάμους, αλλά καθίσταται ουσία κοινωνός του κάθε προβλήματος .Γνωρίζουν την κάθε περίπτωση. Εξ άλλου σε καθημερινή βάση γίνονται συσκέψεις, διατυπώνονται απορίες ή και ενστάσεις… Αλλά οι σοφότεροι Καθηγητάδες, Αναπληρωτές, Επιμελητές κ.λ.π. διατυπώνουν τα δικά τους κι από τη ανταλλαγή αυτή των απόψεων επιλέγονται οι πλησιέστερες προς την αλήθεια. Η ιατρική δεν είναι πανάκεια αλλά μια αέναος διερευνητική προσπάθεια για την εξεύρεση της καλύτερη λύσης…
΄Ισως στη λεπτομέρεια αυτή βρίσκεται ένα από τα πιο σοβαρά μυστικά επιτυχίας της Γ.Π.Π κλινικής που ναι μεν είναι Παθολογική, αλλά οι θάλαμοί της φιλοξενούν κυρίως ογκολογικά (καρκίνος) περιστατικά

Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κ. ΕΥΑΝΘΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ-ΚΑΝΔΑΡΑΚΗ
Ψυχή και επί κεφαλής της κλινικής αυτής είναι η καθηγήτρια Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας κ. Ευανθία Διαμάντη- Κανδαράκη.

Μια γοητευτική, εύστροφος γυναίκα, με αίσθηση του χιούμορ και φυσικά με το χαμόγελο…στα χείλη, το οποίο μεταδίδει και στους συνεργάτες της. ΄Εχει πολλά όνειρα για τη νέα γενιά των γιατρών… Γι αυτό και είναι αυστηρή προς τους φοιτητές της..

–“Χαλάλι της… ξέρει τι κάνει …είναι δίκαιη…” λένε οι φοιτητές της.
Η κ. Διαμάντη –όνομα και πράμα- έχει σπουδαίες επιστημονικές περγαμηνές… ακόμη και άδεια άσκησης της ιατρικής στις ΗΠΑ. Στο τέλος του ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε το πλούσιο βιογραφικό της που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο.

ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
Δίπλα της υπάρχει ένα καλογρασαρισμένο TEAM από Πανεπιστημιακούς, και εξειδικευμένους επιστήμονες , Αναπληρωτές καθηγητές, επιμελητές κ.λ.π. που διέπονται από την ίδια φιλοσοφία στην άσκηση της σύγχρονης ιατρικής. Σημειώνω μερικά ονόματα: Π.Ρούσσου, Β.Πεντέα (νομίζω αναπληρωτές, καθηγητές) Κν.Συρίγος, Ι.Τσαγκαράκης, Μ.Μερίκας,Α.Αχείμαστος και ο επιμελητής Θ. Παναγιώτου , διευθυντής του ΕΣΥ .. Και φυσικά κοντά τους ένα σμάρι από νεαρά φυντάνια της ιατρικής με καθαρά, φωτεινά πρόσωπα κι αποφασισμένα να πάνε ψηλά… Στο βλέμμα τους διακρίνεις το πάθος και το ενδιαφέρον για τον ασθενή.
Τους κανακεύω; Ποιός εγώ; Και για ποιο λόγο; Μα είναι γνωστόν πως είμαι φειδωλός στον καλό μου λόγο κι έχω φήμη σκληρού κι άτεγκτου.. Γι αυτό κι έχω τιμηθεί , όπως είναι γνωστόν, με 15 έτη φυλάκιση… Αλλά όταν εκστομίσω τον καλό μου λόγο, αυτός έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος..
Κατά παγία τακτική μου, προσπάθησα να βρω ψεγάδια –που θα υπάρχουν σε ένα τόσο πολυάνθρωπο οργανισμό,-αλλά δεν βρήκα. Βρήκα κάτι άλλα δευτερευούσης σημασίας που θα διαβάσετε ασφαλώς πιο κάτω

ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σημειώστε δε έως στιγμής Δεκέμβριος 2010 από τις αρχές του έτους η Γ.Π.Π. φιλοξένησε 1500 άτομα, τα περισσότερα καρκινοπαθή. Η πάστρα στη μονάδα αυτή είναι υποδειγματική, το κάτι άλλο, σκέτο ξενοδοχείο…


ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ…. ΝΟΣΙΛΕΥΤΡΙΕΣ

Δεν είναι υπερβολή το “άγγελοι”, χώρια που όλες είναι και ομορφούλες. Απόλυτα προφέσιοναλς. Ψύχραιμες ,μεθοδικές και αποτελεσματικές. Δεν βαρυγκομούν… Αντιμετωπίζουν τον κάθε παράξενο ασθενή –οι ασθενείς ως γνωστόν είναι παράξενοι- με το χαμόγελο στα χείλη και με αστειάκια όταν χρειάζεται.

Το μόνο ψεγάδι τους η έντονη φλυαρία τους στη διαπασόν τις ώρες που κοιμούνται οι ασθενείς…ενώ οι πρώτες που δεν έπρεπε να θορυβούν είναι αυτές…
— Για έλα εδώ κορίτσι μου; Γιατί φωνασκείτε; Οι άλλοι κοιμούνται… ΄Εξω από το νοσοκομείο υπάρχει μια ταμπέλα που λέει ΠΡΟΣΟΧΗ ΗΣΥΧΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! Σε ποιούς απευθύνεται, αν όχι πρώτα σε σας ..

Και το κορίτσι έδωσε τη δική του εκδοχή… όχι τόσο πιστική, αλλά πάντως είναι μια άποψη:
–Κοιτάξτε κύριε. Κάνουμε μια πολύ δύσκολη δουλειά, καμιά φορά λέμε να ξεχάσουμε τον φόρτο με τα δικά μας αστειάκια…
Και ναι και δε…
Το φαινόμενο των αδελφών που κάνουν φασαρία είναι γενικό σε όλα τα νοσοκομεία.

Η γιατρός που έδωσε τη μάχη επανένταξης του 88/χρονου και δίπλα οι ωραίες αδελφές του Γ!ΠΠ επί των επάλξεων. Μα σε καλλιστεία τις βρήκανε;

ΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ;

Πικρή η ιστορία των ράντζων στα νοσοκομεία. Κάποτε είναι αναπόφευκτα. Κυρίως όταν διημερεύει ένα νοσοκομείο και η πελατεία είναι περισσότερη από τις τις διαθέσιμες κλίνες, τότε τι γίνεται; Διώχνουν τον ασθενή;. Αυτό δεν γίνεται… Τον κρατάνε προσωρινά στο διάδρομο, μέχρις ότου αδειάσει κάποιο κρεβάτι…
Η Γ!Π.Π. διαθέτει περίπου καμιά 50 κλίνες , οι περισσότεροι θάλαμοι των 6 κλινών ,πλήρως εξοπλισμένων με εγκαταστάσεις οξυγόνου ακόμη και … ιντερνετ…και πρίζα για τη φόρτιση του κινητού σας.

ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ
Η Γ!Π.Π. διέθετε και τηλεοπτική. συσκευή σε κάθε θάλαμο. Αλλα οι συσκευές ξάφνου χάλασαν σωρηδόν… και τις απέσυραν…

Τι ακριβώς συνέβη. Στα νοσοκομεία κυκλοφορούν δεκάδες σαϊνια επαγγελματίες του κερατά, που νοικιάζουν ξαπλώστρες, συσκευές τηλεόρασης που ενοικάζουν στους ασθενείς κ.λ.π. ..Κάποιος μπάσταρδος εξ αυτών χάλασε τις συσκευές τηλεόρασης του νοσοκομείου… ώστε να μπορεί να νοικιάζει τις δικές του…! Οι βάνδαλοι είναι εντός των τοιχών…

Κι ακόμη το νοσοκομείο να πετάξει με τις κλωτσιές όλους αυτούς τους “επαγγελματίες” που μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία ελεύθερα και χωρίς έλεγχο.

΄Ενα άλλο παρόμοιο. Επειδή είναι ξέφραγο αμπέλι τα νοσοκομεία, μπαινοβγάινουν σ΄αυτά λογιώ –λογιώ επαγγελματίες. Κυρίως μοιράζοντας ή τοποθετόντας προσπέκτους με την πραμάτειά τους (συσκευές οξυγόνου, καροτσάκια, στρώματα οροπεδικά κ.λ.π… πίτσες, σουβλάκια ) Οι διανομείς τέτοιων φυλλαδίων, κυρίως Αλβανοί τι κάνουν λέτε; Μόλις δούν φυλλάδια άλλης αντίπαλης εταιρίας τα μαζεύουν με άνεση και στη θέση τους τοποθετούν τα δικά τους. Το αντελήφθηκα και ακαριαίως τον αρπάζω από τον γιακά και προστάζω…
–Τσόγλανε βάλε πίσω αυτά που πήρες γιατί θα φας το ξήλο της χρονιάς σου!
Η Αλβανός πήγε να κάνει τον κόκορα, αλλά δεν φτούρησε . Τα έβαλε στη θέση τους και έφυγε άρον-άρον…
–Ματαιοπονείτε Κύριε, Είναι καθημερινό αυτό το φαινόμενο. Ο ένας βγάζει τα φυλλάδια του άλλου… Είναι παράδοση!
Η βαρβαρότητα εν δόξει στα νοσοκομεία μας από δήθεν επαγγελματίες …εξήγησε αδελφή.

ΟΙ …ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ της συμφοράς!

Από χρόνια ανθεί κατ΄αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, το είδος που λέγεται “αποκλειστική αδελφή” είδος ιδιωτικής -ενοικιαζόμενης-νοσιλεύτριας που παρέχει διάφορες φροντίδες στον ασθενή που την προσλαμβάνει, κυρίως ασθενείς που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Κύριο έργο τους είναι να προσέχουν τον ασθενή αν έχει ανησυχίες, να του λένε κανένα λογάκι, να τον γυρίζουν στο κρεβάτι σε άλλη θέση να τον ταϊζουν και ποτίζουν και άπαξ στην βάρδιά τους να του κάνουν γενική καθαριότητα …μπάνιο με πράσινη σαπουνάδα –μπάνιο να το πει κανείς- Η βάρδιά τους αμοίβεται αντί 65 Ε.

Δύο αποκλειστικές… η μία βλέπει το τούρκικο ΚΙΣΜΕΤ κι η άλλη περιποιείται ασθενή..

Το έργο τους είναι ανακουφιστικό και δεν θα ήθελα να μπω σε βάθος . Μια άλλη φορά.Τέλος πάντων. Στον κλάδο έχουν εισχωρήσει και πολλές αλλοδαπές, Γεωργιανές, Αλβανίδες κ.λ.π. Μια από αυτές Γεωργιανή, έκανε προπαγάνδα υπέρ του εγκληματία Στάλιν και πόσο Θεούλης ήταν… Μόνο που αυτοί που την άκουγαν δεν την ξυλοφόρτωσαν..
Θεωρώ μια από τις πληγές των νοσοκομείων αυτές τις λεγόμενες αποκλειστικές νοσηλεύτριες… ΄Εχουν τα θετικά τους μεν… αλλά και τα πολλά αρνητικά τους. Να το κυριότερο:
Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον έναν πελάτη τους… είναι διατεθειμένες να ανησυχούν τους άλλους πέντε του θαλάμου .Κάνουν φασαρία… με το ντύσιμο και γδύσιμο του πελάτη της… Μιλάνε φωναχτά.. με αποτέλεσμα οι άλλοι 5 να μη μπορούν να κλείσουν μάτι ..Για τον έναν θυσιάζεται η ησυχία των υπολοίπων… ΄Υστερα αν στον ίδιο θάλαμο συμπέσουν δύο τέτοιες αποκλειστικές και σαν να μη τρέχει τίποτε το ρίχνουν στο λακιρντί… τελείως φωναχτά. Δεν καταλαβαίνουν από τίποτε, δεν συναισθάνονται τίποτε… Αν τις διώξουν και βγούν στο διάδρομο, συνεχίζουν και εκεί το χαβά της πάρλας… Τις περισσότερες ώρες ή διαβάζουν περιοδικά ή βλέπουν τηλεόραση, κυρίως τις Τουρκικές σαπουνόπερες…

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ… Και μια ειδική επισκέπτρια…
Μια άλλη πληγή των νοσοκομείων είναι οι συγγενείς επισκέπτες των ασθενών. Πηγή μόνιμης οχλήσεως για τους άλλους ασθενείς. Έρχονται για χαβαλέ οι περισσότεροι… για λακιρντί… Είναι δε τόσον αναίσθητοι που αδιαφορούν παχυλώς . Η όποια παράκληση για ησυχία πάει στο βρόντο.
Καλόν θα είναι το Υπουργείο Υγεία ..που πάει να αναμορφώσει το σύστημα, ας προσέξει τις επισημάνσεις μας κι ας δει τι καλύτερο μπορεί να κάνει, διότι με τους επισκέπτες τα νοσοκομεία έχουν καταντήσει τσεγγενέ μαχάλα….

Η κ. ΚΑΙΤΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ και …η ειδηση…
</

Να και μια απρόσμενη φωτογραφία ..Η ξανθιά κυρία άνω που συνέλαβε ο φακός μου, είναι η κ. Καίτη Τσάκαλου! Δεν την ξέρετε; Είναι το κλειδί στην υπόθεση Χριστοφοράκου-SIEMENS, Η Γραμματέας του Χριστοφοράκου ! Σήμερα εκ των βασικών μαρτύρων της υπόθεσης, τελεί υπό αστυνομική προστασία.
Υπόψιν ότι “γνωστοί -άγνωστοι” για να την εκφοβίσουν έκαμψαν δύο φορές το αυτοκίνητό της, συν τις τηλεφωνικές απειλές που δέχεται… Αλλά είναι ψυχωμένος άνθρωπος και εν των μέλλοντι θα συγγράψει και βιβλίο…Εδώ η ωραία κ. Τσάκαλου, είναι επισκέπτης στον ασθενή θείο της κ. Κουβαρά -δεινόν ιντερνάκια- και φυσικά δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων των χαβαλέ επισκεπτών που κάνουν φασαρία.. και σαματά. Ούτε που ακούγονταν. Ψηθύριζε μόνο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Ονοματεπώνυμο: ΕΥΑΝΘΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ – ΚΑΝΔΑΡΑΚΗ
Ειδικότητα: Παθολόγος – Ενδοκρινολόγος
Τίτλος και θέση: Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
– Υπεύθυνη Γ! Παθολογικής Κλινικής Παν. Αθηνών
– Υπεύθυνη του Ιατρείου Πολυκυστικών Ωοθηκών της Ενδοκρινολογικής Μονάδας Πανεπιστημίου Αθηνών (Ευγενίδειο Θεραπευτήριο)
– Υπεύθυνη του εργαστηρίου Μοριακής Ενδοκρινολογίας της μονάδας Μοριακής Ιατρικής στο Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμη με τρία παιδιά
Διεύθυνση: Ζεφύρου 1 Α , 145-78
Τηλέφωνο: 210-8133318
Fax: 210-8130031
Ακαδημαϊκοί Τίτλοι, Άδειες Άσκησης Επαγγέλματος, Ιατρικές Ειδικότητες και Διπλώματα
Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,
Διατριβή Πανεπιστημίου Αθηνών,
Ειδικότητα Παθολογίας, Αθήνα
Ειδικότητα Ενδοκρινολογίας, Αθήνα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.